Jeugdwerking

Jeugd is belangrijk voor onze fanfare, daarom vernieuwden we in 2011 onze jeugdwerking volledig!

In september 2017 startten we opnieuw met een klasje notenleer. We bieden een muziekopleiding en jeugdensemble aan. Leerlingen starten eerst met een jaar notenleer en kunnen vanaf het tweede jaar een instrument aanleren. Er is keuze uit alle fanfare instrumenten: Saxofoon, Trompet, Bugel, Euphonium of Slagwerk.

De jeugdmuzikanten en leerlingen in opleiding komen maandelijks samen om samen te musiceren in het jeugdensemble. De muziek die gespeeld wordt in het jeugdensemble wordt aangepast aan het niveau van elke leerling.

 

Muziekopleiding

De muziekopleiding bestaat uit twee belangrijke onderdelen: notenleer en instrumentleer. Tijdens de notenleerlessen wordt de basis om muziek te spelen aangeleerd. De kinderen leren, in groep, op een speelse wijze hoe ze muziek kunnen lezen, zingen en interpreteren. Na één jaar notenleer kunnen de leerlingen een instrument kiezen om aan te leren. Het instrument wordt tijdens individuele lessen aangeleerd. De leerlingen hoeven geen instrument te kopen, de huurprijs van het instrument is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Na twee jaar notenleer worden de notenleer en instrumentleer versmolten tot één les. De leerlingen krijgen dan notenleer tijdens hun lessen instrument. 

 

Jeugdensemble

Het jeugdensemble is gericht op alle jonge muzikanten van de vereniging. Maandelijks komen we samen om leuke muziek aan te leren. In het jeugdensemble leren leerlingen hoe het is om in groep te spelen. En kunnen ze kennis maken met de jonge muzikanten die reeds in de fanfare meespelen.

De partituren worden steeds aangepast aan het niveau van de leerlingen.

 

 

 

 

Praktische informatie

Bent u geïnteresseerd? of heeft u nog vragen? Laat het ons snel weten via het Contact formulier.

Voor wie

De jeugdopleiding is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. Jongeren en volwassenen zijn uiteraard ook welkom om een muziekopleiding te volgen. Voor hen denken we een gericht traject uit.

Hoe?

De opleiding begint met 1 jaar notenleer. Deze lessen worden wekelijks in een kleine groep op een speelse wijze gegeven. In het eerste jaar worden de leerlingen klaargestoomd om een instrument te kunnen aanleren.

Vanaf het tweede jaar krijgen de leerlingen naast notenleer ook instrumentles. De leerlingen worden betrokken in het jeugdensemble. Van zodra ze het nodige niveau halen om mee te spelen in de fanfare kunnen ze naar de wekelijkse repetities in 't eiland komen. Nieuwe muzikanten krijgen een meter of peter die hen wegwijs maakt in het meespelen in de fanfare.

 

Geïnteresseerd?

Heeft u zin om een muziekinstrument te leren spelen? Of wenst u een les of repetitie bij te wonen? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier, wij geven u graag extra informatie.