top of page
joachim.png

Onze Dirigent

 

Sinds maart 2018 wordt onze Fanfare deskundig geleid door Joachim Vermeire.

 

Joachim startte zijn muzikale carrière aan de muziekacademie van Aalter. Daarna behaalde hij zijn bachelordiploma voor Hobo aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Bram Nolf. Hij volgde ook orkestdirectie bij Wim Belaen en Dirk Brossé. Hij leerde er ook Engelse hoorn (Althobo), zang, piano, klarinet en saxofoon.

 

Na zijn bachelor studeerde hij verder aan het Lemmens instituut in Leuven. Daar volgde hij naast hobo ook orkestdirectie bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. Daarnaast leerde Joachim er ook praktische transpositie en arrangeertechnieken, koperblazers en slagwerk.

Joachim speelt freelance mee in vele orkesten en ensembles, is verbonden als leerkracht aan verschillende muziekscholen in de streek en is dirigent van de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Ceciliavrienden Lotenhulle. Daarnaast arrangeert hij ook veel muziek voor HaFaBra en andere bezettingen, en geeft ook geregeld workshops aan groepen en muziekkorpsen.

Eredirigent

 

Gilbert Callebaut was 12 jaar lang dirigent in Gavere. Hij bracht de fanfare naar nieuwe niveaus. Hij gaf het dirigeerstokje door begin 2018 en werd door het bestuur tot eredirigent benoemd.

Gilbert 2 -.JPG
bottom of page